La Policia espanyola va confiscar aquest dissabte a la nit una pistola a un militar en un dels filtres de seguretat establerts en la protesta davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. El propietari de l'arma és un alferes alumne de l'Acadèmia General Militar de Saragossa, que la portava a sobre en les tradicionals protestes de les últimes setmanes contra els pactes entre el PSOE i l'independentisme català que ja fa dues setmanes que es duen a terme. Segons informa El Confidencial, el propietari de la pistola militar podria ser sancionat fins a 30.000 euros de multa en virtut de la Llei de Seguretat Ciutadana.

Precisament, l'Acadèmia General Militar de Saragossa ha estat on la princesa espanyola Elionor ha rebut la seva instrucció militar. L'individu va ser interceptat per agents d'antidisturbis desplaçats des de Sevilla que s'ubicaven en el filtre de seguretat establert per la policia al carrer Marqués d'Urquijo. La majoria de manifestants, des de les últimes dues setmanes, s'han concentrat aquí davant la impossibilitat d'aproximar-se a la seu del PSOE, que està encerclada per les forces de seguretat i tanques.  

La pistola, propietat del militar

A més, el jove també portava un document que acreditava la propietat de la pistola, i per això la policia ha subratllat que l'arma no és oficial, sinó que és de la seva propietat. Tot i això, els alferes de l'Acadèmia Militar de Saragossa no poden portar arma fora de l'escola, encara que sí que poden portar de la seva propietat. 

La normativa del Ministeri de l'Interior del govern espanyol prohibeix portar, exhibir i utilitzar armes de foc fora del domicili, del lloc de feina o de les corresponents activitats esportives. Es considera il·lícit el fet de portar-les a establiments públics i llocs de reunió. De fet, durant les últimes setmanes la policia espanyola ha fet múltiples propostes de sancions per incompliment de la Llei Seguretat Ciutadana. A més, s'han registrat uns 70 detinguts en les protestes de Ferraz, dels quals els 6 últims eren homes majors d'edat acusats d'atemptat i desordres públics, resistència, desobediència i amenaces. 

Precisament, durant les últimes setmanes els carrers de Madrid s'han convertit en escenaris de manifestacions contra l'amnistia, provocant així un xoc entre el PSOE i la dreta espanyola. De fet, els acords de Sánchez amb Junts i ERC han provocat un augment de la tensió entre el PSOE i el PP. Tot i això, els populars han condemnat els actes violents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!