La setzena jornada de protestes contra l'amnistia al carrer Ferraz de Madrid ha reunit 1.500 persones, segons ha informat la Delegació del govern espanyol. S'han viscut moments de tensió passada la mitjanit i finalment la policia ha fet algunes càrregues. Malgrat que la capital espanyola ha viscut una jornada d'intenses manifestacions, l'espanyolisme ha tornat al vespre al lloc on es manifesta religiosament des de fa més de dues setmanes. A part de les habituals banderes espanyoles, aquest dissabte, alguns han portat banderes de Miguel Ángel Blanco i als càntics espanyolistes i racistes s'ha afegit una proclama que avisa de la intenció d'allargar en el temps les protestes: "el raïm de Nadal, a Ferraz". Mentre transcorrien les protestes a Ferraz, un grup de poc més d'un centenar de manifestants convocats per la Falange s'han concentrat a la plaça Colom, i des d'allà, escortats per la policia pel carrer Genova, s'han dirigit a peu cap a Ferraz.

Com ha succeït els dies anteriors, la tensió ha anat en augment entre els manifestants quan, cap a dos quarts de deu, han arribat els encaputxats, que poc després han iniciat el llançament d'objectes a la premsa i a la policia, la qual cosa ha provocat que haguessin de col·locar-se els cascos i finalment han fet algunes càrregues.  Cap a les deu la policia s'ha posat en alerta després dels manifestants enderroquessin la tanca de seguretat tallant les brides que les uneixen i sobrepassessin els límits disposats pels efectius antiavalots cridant mitjançant megafonia a la calma i avisant d'una intervenció policial imminent si continuaven donant objectes.

Setzena jornada consecutiva de protestes a Ferraz

L'ambient a Ferraz es trobava tranquil mentre anaven arribant els primers manifestants a partir de dos quarts de sis, que han protestat a la mateixa vorera i respectant la circulació dels vehicles del lloc i els carrers adjacents. Més tard, al voltant de les set, la Policia Nacional ha començat a blindar la zona en créixer la tensió i sobrepassar els límits de la vorera, des de la cantonada de Marquès d'Urquijo, on s'han concentrat aquest dissabte quan precisament es compleixen 16 dies des que comencessin les concentracions.

Els manifestants portaven banderes d'Espanya i pancartes en contra de l'amnistia i de Pedro Sánchez, mentre canten en contra dels pactes del PSOE amb els partits independentistes. Entre els manifestants també s'han observat banderes carlines i franquistes i es coreja 'Rufià subnormal' i 'a Pedro Sánchez li agrada la fruita', amb referència a les paraules en forma irònica que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va proferir Pedro Sánchez en la primera sessió del debat d'investidura al Congrés dels Diputats.