La Policía Nacional espanyola ha registrat aquest divendres diversos despatxos oficials de la seu del govern de la ciutat autònoma, entre els quals es troben el del president, Eduardo de Castro i els d'alguns consellers, en el marc de la investigació sobre la compra de vots per correu a les eleccions municipals del 28-M. La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal investiga per ordre judicial una desena de persones per un presumpte delicte de frau electoral, per tractar de determinar si va haver-hi alguna connexió entre els fets i els partits locals al consistori, compost majoritàriament per membres de Coalición por Melila (CpM).

Els agents han accedit al voltant de les 9.00 h d'aquest divendres a l'interior del Palau de l'Assemblea de la ciutat autònoma amb una ordre judicial emesa pel jutjat d'Instrucció número 2 de Melilla. Segons ha avançat Vozpópuli, el president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, ha mostrat la seva col·laboració amb la policia en el registre, i els agents han requisat material. 

Detenció de membres de Coalición por Melilla

L'operació està sota secret de sumari, però té relació amb la detenció la setmana de les eleccions del 28-M d'una desena de persones per un presumpte cas de frau electoral, entre les quals es troben els detinguts Mohamed Al-Lal, número 3 de Coalición por Melilla i conseller de Districtes, Joventut i Participació Ciutadana del govern melillenc, i Mustafa Aberchán, líder de Coalición por Melilla, que ja havia estat condemnat anteriorment per un delicte electoral. El govern de la ciutat autònoma liderat per Eduardo de Castro —independent, però exmembre de Ciudadanos— estava compost, entre altres partits, amb cinc consellers de Coalición por Melilla. 

Escàndol per la compra de vots

Segons el Ministeri d'Interior, el procés per demanar el vot per correu a Melilla va tenir 11.707 sol·licituds registrades, el 20% del cens quan la mitjana a Espanya és del 3%, mentre que finalment només es van validar 2.572 vots, el 22% del total. La fiscalia anticorrupció va veure indicis que membres de Coalición por Melilla presumptament van comprar vots per correu de nombrosos electors. En cas de no detectar-se a temps, el presumpte frau en aquest vot per correu podria haver posat en risc la legitimitat democràtica del govern del consistori sorgit i el dret a unes eleccions netes.