Les imatges que han corregut per tot el món de les forces policials espanyoles carregant contra la població catalana donaran —encara més— de què parlar després que El Español hagi publicat la quantitat de diners públics que s'ha gastat el Ministeri de l'Interior en pagar els centenars d'agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que han viatjat a Catalunya per provar d'aturar la voluntat del poble més els que ja treballen aquí. Només en pagar els agents perquè, evidentment, els costos de totes les destrosses injustificades que van fer en diverses escoles d'arreu del país no van inclosos en aquest pack.

El gran desplegament policial d'aquests darrers dies ha costat al govern de Mariano Rajoy, és a dir, a tots els espanyols, 31.776.643,41 euros. Malgrat que els policies es van queixar directament a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, de l'esmorzar dels vaixells-dormitori, només en dietes a bord han desembutxacat 5.586.431,41 euros i, si les sumem totes, o sigui, també les dels agents que dormien en altres punts de Catalunya, la xifra ascendeix fins els 11.270.008,41 euros. 

Alguns dels agents porten dies desplegats (la gran majoria només van fer-ho ahir), sobretot des del 20-S, quan van irrompre sense ordres judicials a diferents departaments de la Generalitat i a altres empreses, i són precisament aquests (els que dormen en els vaixells del Port de Barcelona) els que, a banda de la nòmina, cobraran 95 euros diaris només per estar desplegats. Mentrestant, els seus companys que s'han quedat per l'interor de Catalunya rebran 80 euros per cada dia que estiguin desplegats, però els que més cobraran són els que han dormit en instal·lacions de les forces armades, que s'emporten 110 euros diaris només per les seves dietes.

Els de Juan Ignacio Zoido, a més, van decidir incrementar la quantitat diària que reben per dietes des dels 28,21 euros diaris, fins els 37,4 euros, i destinarà uns 70.000 euros en "gratificacions" al personal que s'ha desplaçat fins aquí, però que no fan tasques operatives, en un dispositiu que està previst que es quedi per Catalunya fins el proper 5 d'octubre. 

Més de 30 milions d'euros que han acabat destinats a la repressió policial i a un estat de setge quasi constant i que, en ser diners públics, també han pagat els catalans.