La frontera franco-espanyola als seus passos de la Jonquera, el Pertús i Portbou tindrà un increment de la presència policial espanyola per la celebració, dissabte, d'un acte polític a Perpinyà amb la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Segons avança El Confidencial Digital, la presència del president en l'exili a la capital de Catalunya Nord i la previsió d'un important desplaçament de manifestants des de la Catalunya Sud farà augmentar la presència policial a la frontera. Aquesta tarda alguns internautes han indicat que ja s'havien posat en marxa els controls, inexistents al cantó francès.

Descartada la possibilitat que les autoritats franceses arrestin Puigdemont, a les espanyoles només els queda el consol de fer notar la seva presència als passos fronterers, davant del pas de centenars d'autobusos i milers de vehicles particulars amb destinació a la concentració política.

Segons aquest mitjà, fonts del Cos Nacional de Policia han confirmat la decisió de reforçar la presència policial, amb el desplegament de més agents tant uniformats com de paisà. Una de les intencions és visualitzar aquest reforç, amb el desplegament d'antiavalots de les Unitats d'Intervenció Policial i també amb l'increment dels controls aleatoris, suposadament destinats a evitar els moviments d'immigrants il·legals i de terroristes gihadistes.