Els preparatius de la macroconcentració de dissabte vinent a Perpinyà, organitzada pel Consell per la República, han començat avui, amb la instal·lació de l'escenari al parc d'exposicions de la capital nord-catalana.

El pàrquing ja està totalment buit i els tècnics treballen de forma frenètica per tenir-ho tot llest per dissabte, segons indica el diari L'indépendant. També han arribat les torres de so.

El delegat de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigvert, ha publicat fotografies dels primers preparatius:

Preparatius CpR Perpinyà Josep Puigvert

L'acte polític del Consell per la República inclourà actuacions musicals de punxadiscos nord-catalans des de les 10:15 del matí, tot i que les portes estaran obertes des de les 8. A les 11:30 es farà una actuació dels Castellers de Vilafranca. I així s'arribarà a les 12 hores, quan començarà l'acte polític, que presentaran les actrius Lloll Bertran i Carme Sansa.

En el transcurs de l'acte polític, els presos polítics parlaran per vídeo, i també ho farà així Marta Rovira, exiliada a Suïssa. Finalment estan previstos els parlaments del president Carles Puigdemont i dels consellers Clara Ponsatí i Toni Comín. “Hi haurà representades totes les veus de l’exili i de la repressió. Les preses i presos polítics tindran veu a través de vídeo o de carta. L’exili que no es pot moure ho farà a través de vídeo i l’exili que es pot moure hi serà present. També es comptarà amb totes les persones represaliades que no són polítiques però que també estan perseguides per les seves idees”, va destacar ahir Toni Castellà, com a membre del Consell per la República, en roda de premsa. 

L'acte es clourà amb les actuacions dels sud-catalans Lluís Llach i Roger Mas, i del nord-català Gerard Jacquet.

Preparatius CpR Perpinyà 2 Josep Puigvert

S'hi preveu l'assistència mínima d'unes 70.000 persones, i estan confirmats 593 autocars organitzats per l'ANC i 525 autocaravanes, amb una xifra superior a les convocatòries de Brussel·les i Madrid. Els organitzadors han recordat que serà una mobilització diferent i que caldrà tenir previsió, paciència i respectar les instruccions dels voluntaris degudament identificats per intentar evitar les previsibles cues que es poden ocasionar en entrar al recinte.

El Consell per la República ha informat de les mesures de seguretat acordades amb la Prefectura francesa, per poder celebrar l'acte, que inclouran un control a l'entrada a totes les persones amb detector de metalls, a causa del nivell d'alerta antiterrorista a l'Estat francès. Hi haurà 36 punts de control. 

Actualment hi ha 226 periodistes acreditats per cobrir l'acte.