La polèmica cobertura d'una roda de premsa a Televisión Española (TVE) del dramaturg Albert Boadella, en què se l'ha denominat president de Tabàrnia, ja ha tingut una resposta política. El grup parlamentari d'Unidos Podemos al Senat, en el qual s'integren els comuns, ha presentat una pregunta al govern espanyol en la Cambra alta amb l'objectiu de conèixer qüestions tan fonamentals com la definició de Tabàrnia, la seva situació i quines són les relacions entre l'Estat espanyol i el "territori" de Boadella. El rerefons de les qüestions presentades al Senat és evidenciar la "degradació" de la televisió pública espanyola.

El senador Òscar Guardingo ha presentat la següent pregunta aquest migdia: "Què és Tabàrnia? On és Tabàrnia? Qui és el seu president? Com valora el govern espanyol les relacions d'Espanya i Tabàrnia? Com valora el govern espanyol la degradació a la qual s'ha sotmès la televisió pública?". La formulació de les qüestions és irònica: es pressuposa l'existència de Tabàrnia com un territori real, fins i tot amb un president, tal com ha fet aquest matí la cadena 24h de TVE.

Boadella, 'president'

Aquest matí, TVE ha emès una roda de premsa d'Albert Boadella i l'ha anomenat president de Tabàrnia, primer entre cometes i després amb un rètol que les eludia, el que donava a entendre que era un càrrec oficial. El canal 24h ha recordat també que Boadella "es defineix a ell mateix com a president de Tabàrnia a l'exili". No és la primera vegada que la televisió pública espanyola utilitza Tabàrnia com una realitat.