Podemos es rearma per actuar ja amb les mans lliures i en solitari. Els morats han passat ràpidament a l’acció i ja aquest dijous, un cop superada la trencadissa amb Sumar, han anunciat que faran un gran acte per reivindicar-se. Aquest acte tindrà lloc el 16 de desembre, dissabte, moment en què els de Ione Belarra intentaran insuflar entusiasme a les seves bases, després de mesos de conflicte i embolic amb Yolanda Díaz i Sumar. Després d’abandonar la plataforma de la vicepresidenta segona del govern espanyol, els de Podemos comencen una nova etapa al grup mixt.

La secretària general de la formació, Ione Belarra, ha fet l’anunci aquest dijous a través del seu compte a X, amb el qual ha convidat a tots els simpatitzants del partit a participar-hi. D’aquesta manera, Podemos estaria intentant fer una demostració de força després del veto que els ha imposat Díaz des de Sumar. “Avui, més que mai, necessitem tota la força, tot el suport, per continuar transformat el nostre país en un sentit feminista, ecologista i socialment just”, ha remarcat Belarra.

 

 

També ha fet una invitació a participar a l'acte la número dos del partit i exministra d’Igualtat, Irene Montero, que ha reivindicat Podemos com “la força que transforma”. Precisament els conflictes amb ella han estat un dels motius principals pel trencament amb Sumar. Els enfrontaments constants han acabat per provocar la trencadissa d’aquesta setmana. “Podem anar tan lluny com siguem capaços d’imaginar per transformar aquest país”, ha reiterat Montero.

 

El partit de "les raons i les esperances intactes"

“Amb les raons i les esperances intactes, ja sabem que podem fer possible el que diuen que és impossible. Fem-ho un cop més”, ha dit Montero també a través d’X. Un missatge que apel·la el simpatitzant més incondicional de Podemos, aquell que fa gala de no tenir cap altre interès que les causes del partit, sense plegar-se a altres interessos. Podemos marca així un perfil partit dels autèntics, enfront d’una Yolanda Díaz, caracteritzada com la figura que cedeix davant d’un Pedro Sánchez a canvi de poder.

Dimarts passat els cinc diputats de Podemos va decidir abandonar Sumar i passar-se al grup mixt, i aquest dijous la seva coportaveu, Isa Serra, ha culpat Sumar d’aquesta fractura, en dir que havien trencat l’acord polític per continuar units després d’arraconar-los al parlament, sumat a mesos d’una campanya per afeblir la seva organització. El passat 4 de novembre Podemos va celebrar la seva conferència política, on es va comunicar que les bases del partit van avalar majoritàriament la seva nova fulla per reforçar la seva autonomia davant de Sumar i van deixar clar que no es diluirien en cap altra formació. A més a més, el text polític aprovat deixava clar que els vots dels seus diputats al Congrés durant la legislatura “s’han de negociar i no es regalen”.