Pedro Sánchez ha acceptat assumir el repte de formar govern després que el Rei ha decidit proposar-lo per a la investidura, però els seus candidats predilectes per negociar, Podemos i Ciutadans, no estan disposats a governar junts. Tot i això, tots dos han acceptat que podrien arribar a acords puntuals.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que continua disposat a formar govern amb els socialistes, però ha elevat el to, i ha tornat a advertir Pedro Sánchez que un acord amb Ciutadans "no és possible". Iglesias ha assegurat que no entén "que el PSOE vulgui un acord amb Ciutadans" perquè el consideren "un PP en diferit" i s'ha mostrat perplex per la manera en què s'està "fent esperar els espanyols". A més, ha afirmat que volen un govern de "canvi" i de "progrés", i ha demanat a Sánchez que deixi de jugar amb "l'ambigüitat".

C's vol un govern estable

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reiterat que la seva aposta és un govern de "transició, reformista i estable". Després que, segons Rivera, "Rajoy hagi llançat la tovallola", ara toca parlar i "trobar punts en comú entre Ciutadans i PSOE". Per Rivera el més important és formar un govern que tingui "l'aritmètica" necessària i que pugui formar uns nous pressupostos i aprovar lleis.

El líder de C's ha demanat "estar a l'altura de les circumstàncies" i formar "un govern de transició", sense pensar en "les cadires". Rivera considera que Espanya ha d'aprofitar aquesta situació "no com un problema, sinó com una oportunitat", i per això, ha dit són necessaris tant el PSOE com el PP per poder reformar la Constitució.