Podemos s'ha personat com a acusació popular en la causa que segueix el jutjat d'instrucció número 2 de Madrid contra els autors i difusors d'un enregistrament il·legal feta a membres del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i als investigadors d'Afers Interns de la Policia encarregats del cas Francisco Nicolás Gómez Iglesias.

La comissió judicial creada arran del cas explica com es va instal·lar un programa espia al telèfon del comissari Marcelino Martín Blas per part dels seus companys, que es va activar amb una trucada d'un periodista al servei de la dona del comissari José Manuel Villarejo, i que després va ser lliurada als periodistes Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta.

Les sospites d'aquesta operació il·legal cauen sobre els comissaris José Manuel Villarejo Pérez -que ja està imputat-, l'exdirector adjunt operatiu de la Policia, Eugenio Pino Sánchez; el comissari Enrique García Castaño i l'inspector en cap José Ángel Fuentes Gago, a més de contra els periodistes Eduardo Inda Arriaga, Esteban Urreiztieta, Carlos Mier i altres, "pels presumptes delictes, entre d'altres, de blanqueig de capitals, manipulació i alteració de proves judicials, acusació i denúncia falsa, activitats prohibides a funcionaris públics i altres filtracions policials".

Segons assenyala Podemos en el seu escrit, l'interès legítim per ser part de l'acusació popular és "la defensa dels interessos generals que es veuen afectats per la realització d'activitats prohibides per funcionaris públics, especialment greus ja que es realitzen pels que han de ser els garants de l'Estat Social i de Dret, i que en realitat obeeixen a interessos totalment allunyats dels ciutadans ".

Aquesta és la mateixa cúpula policial que va acabar confessant l'existència d'una Operació Catalunya. Va ser el mateix comissari Villejas qui, durant la seva declaració davant del jutge, va defensar-se al·legant que es coneixia amb el comissari Martín Blas perquè havien treballat junts en l'Operació Catalunya. Uns dies després el mateix petit Nicolás va explicar més detalls sobre aquesta operació, que anava destinada a trobar draps bruts a polítics independentistes catalans per afeblir-los de cara a les eleccions.