Francisco Nicolás Gómez, més conegut com a petit Nicolás, ha parlat aquest matí sobre tot el que sap de 'l'Operació Catalunya'. En una entrevista a Rac 1, Nicolás ha assegurat que des d'Interior es va oferir un tracte de favor a la família Pujol a canvi de corrupteles sobre Esquerra Republicana (ERC).

El mateix CNI, segons ell, li va demanar que es reunís amb la família Pujol, sobretot amb Oriol Pujol i els seus advocats, per aconseguir informació sobre els republicans. Nicolás assegura que volien la seva informació perquè, després del 9-N, creien que aquest era el focus important del problema. Volien "desestabilitzar-los", ha assegurat.

El germà de Junqueras

En ser preguntat per si els Pujol els van donar informació, Nicolás ha assegurat que sí que ho va fer Oriol Pujol, que li va donar informació sobre el germà del líder dels republicans, Oriol Junqueras. Justament, aquesta era una de les informacions que sortia en una de les converses entre De Alfonso i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. "Tenim quatre adjudicacions al germà d'Oriol Junqueras", assegurava De Alfonso en aquelles converses publicades per Público.

Segons el petit Nicolás, el CNI buscava informació sobre els partits independentistes per poder-la filtrar a la premsa i fer-los perdre vots a les eleccions. També ha deixat entreveure que va ser algú relacionat amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, qui li va demanar anar a la reunió amb els Pujol i que la conversa podria estar gravada.

Després d'aquestes converses amb el fill de l'expresident Pujol, Nicolás assegura que li va demanar que "no li retiressin el passaport i que no li imposessin cap mesura cautelar".

Cas Jorge Fernández

Sobre les converses entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, Nicolás ha assegurat que encara han de sortir moltes coses, i que les converses estaven gravades pel mateix Departament d'Interior. De fet, ha assegurat que el ministeri sempre grava les converses i que si s'han fet públiques, és per la guerra de clans que hi ha dins la Policia Nacional. 

A més, s'ha referit a la pèrdua de documents sobre 'l'Operació Catalunya', després que ahir es fes públic que havia desaparegut un pen drive relacionat amb el cas, i ha dit que s'ha perdut molta informació important que va més enllà d'aquest llapis de memòria. Nicolás ha assegurat que la desaparició va ser la setmana passada i que entre tot això també hi havia coses sobre la infanta Cristina i altres casos. Per això, remarca que ara mateix hi ha "molts nervis a Interior".