Campanya de Poble Lliure i La Forja per despertar l'independentisme a pocs dies que arribi una nova Diada, la quarta després de l'aplicació del 155. Sota el títol 'Anar-hi: en moviment per la República', ambdues organitzacions han presentat davant de la caserna del Bruc aquesta campanya "d'embat contra l'Estat" perquè l'independentisme recuperi la iniciativa.

Ambdues organitzacions han escollit la caserna militar del Bruc com a escenari del llançament de la campanya perquè "representa un dels símbols de l'ocupació espanyola" que busca "assimilar-nos mitjançant la imposició de la seva llengua, els seves lleis i els seus tribunals per virtut del dret de conquesta".

La crida de Marcel Vivet

A la vegada, han publicat un vídeo de presentació de la campanya amb l'activista condemnat a cinc anys de presó, Marcel Vivet, que ha alertat que "Espanya no es reforma" i que "Espanya no acceptarà res si no és per la força".

"Perquè Espanya no és només un Estat, és un negoci d'uns pocs per viure a costa de la majoria, i Catalunya no és només una nació, és un país ocupat, sense el qual el regne no podria perviure. Cal actuar en conseqüència, la voluntat del poble català és la independència. Només així podrem salvar el català de l'espanyolisme, només així podrem descolonitzar el territori. Només així podrem avançar com a societat", ha indicat Vivet.

L'activista també ha denunciat que "l'estancament de l'independentisme revolucionari ja fa tres anys que dura i cada minut que passa és una victòria de l'enemic". En aquest sentit, ha criticat que "les forces per la independència hagin "anat moderant el seu discurs, acceptant el discursiu espanyol i caient en la il·lusió d'una Espanya democràtica".

"Els catalans no aconseguirem la independència només amb les urnes, ho farem amb accions de desobediència, contra l'Estat, contra les empreses de la oligarquia, i fent que la seva ocupació sigui insostenible. Només amb boicots, vagues i bloquejant el funcionament de les infraestructures aconseguirem frenar l'enemic. Només fent l'ocupació insostenible, podrem aconseguir la nostra independència", ha conclòs Vivet.

Un discurs força trencador

El contingut de la presentació de la campanya xoca bastant amb l'estratègia que han escollit ERC i Junts amb la taula de diàleg. Tot i els matissos dels dos socis de Govern, ambdues formacions aposten per una negociació amb l'Estat, el mateix que avui Poble Lliure i Vivet han assegurat que "no acceptarà res si no és per la força".

Cal recordar que Poble Lliure és una de les principals organitzacions dins de la CUP, soci clau del Govern per mantenir la majoria independentista al Parlament. De fet, ja fa dies que els anticapitalistes amenacen de trencar l'acord amb els republicans si aquests es dediquen, al seu parer, a estabilitzar l'Estat i no compleixen amb els acords arribats a l'inici de la legislatura.

 

Imatge principal: l'activista Marcel Vivet, en una concentració per reclamar la seva absolució / Foto: Pau de la Calle