El municipi de Torrelameu, a Lleida, dedicarà els seus carrers a cadascun dels presos polítics mentre continuïn tancats, i dedicarà la plaça de l'Església als que es troben exiliats.

Ho faran a partir de la setmana vinent, quan el Govern municipal decideixi quin carrer correspon a cada pres, segons ha explicat l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes (ERC).

De moment, dos dels carrers dels quals ja s'ha decidit el nom són el del carrer Forn, que ara retrà homenatge a Joaquim Forn, i el carrer Balaguer, que serà per a Oriol Junqueras.

Així mateix, la plaça de l'Església es convertirà en la d''Els Exiliats', en homenatge als polítics que són Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa, i portarà els noms de Carles Puigdemont, Antoni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Marta Rovira i Anna Gabriel.

L'alcalde del municipi ha assegurat que es tracta d'una iniciativa que mantindran mentre es perllongui aquesta situació, i que quan surtin de presó es tornaran a posar els noms originals dels carrers.