El ple de l'Ajuntament de Tarragona s'ha posicionat en contra de la violència policial de l'1-O i a favor de les llibertats dels catalans. Tal com ja va ocórrer en el consistori barceloní, ERC, PDeCAT i la CUP han presentat tres mocions en el primer ple després del referèndum de l'1 d'octubre. Ho han fet per separat, no com en el cas de Barcelona en què hi va haver un acord dels tres grups.

El PDeCAT ha presentat una moció que insta a l'equip de govern a fer arribar al govern espanyol la condemna i el rebuig de l'Ajuntament de Tarragona davant la brutal repressió policial que va tenir lloc el passat 1 d'octubre a la ciutat i arreu de Catalunya. El text presentat pels dos regidors demòcrates ha rebut el suport de la majoria del ple, inclòs el grup socialista de l'alcalde de la població, Josep Fèlix Ballesteros.

Per la seva banda, ERC-MES ha reivindicat les llibertats i els Drets Humans davant el que consideren una "repressió judicial". En la moció, els republicans parlen fins i tot de "paroxisme repressiu" com la investigació dels alcaldes pro-referèndum, els escorcolls o les imputacions de perfils polítics.

En la mateixa línia, la CUP apel·la a la libertat d'expressió i les drets fonamentals en un text en què condemna qualsevol actuació policial que restringeixi drets com "la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la participació política".

Pancartes al ple

Un grup de joves ha irromput en el ple del consistori tarragoní per a manifestar-se en contra de la violència policial de l'Estat en la votació.

Els manifestants han reclamat la dimissió de l'alcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros.