L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició que reclama al govern espanyol que respecti i reconegui el mandat del referèndum de l'1 d'Octubre. El text ha estat aprovat amb el suport del PDeCAT, ERC, la CUP i un regidor no-adscrit, mentre que Guanyem Barcelona s'ha abstingut, i el PSC, Cs i PP hi han votat en contra.

La proposició demana també la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per les càrregues policials del passat diumenge, unes càrregues que "condemna". El text rebutja "l'escalada repressiva" de l'Estat contra el poble català, els ajuntaments i la Generalitat, i constata que "la suspensió de l'autonomia de Catalunya i dels drets civils i polítics que s'està produint aquests dies és un cop d'Estat encobert". La proposició s'adreça a l'executiu municipal per reclamar-li que es posi a treballar per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania de Barcelona.

El text aprovat "denuncia i condemna" l'actuació dels responsables de l'operatiu desplegat pels cossos policials de l'Estat, policia espanyola i Guàrdia Civil, així com de tots aquells partits polítics i entitats que "de forma directa o indirecta li han donat cobertura". Així, reclama la dimissió dels màxims responsables polítics de l'operatiu policial, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido; el delegat del govern espanyol, Enric Millo, i el subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo. També s'inclou aquí el cessament del responsable directe de l'operatiu, Diego Pérez de los Cobos.



Així mateix, el ple exigeix la retirada immediata de tots els cossos policials i "repressius" que l'Estat manté a Catalunya, i rebutja "l'escalada repressiva" contra el poble català. El text creu que la "suspensió de l'autonomia" practicada els darrers dies és un "cop d'Estat encobert" contra els catalans. A més de mostrar la seva solidaritat amb els ferits, la proposició també reclama a l'Estat el rescabalament de tots els danys soferts, ja sigui a persones o a equipaments i espais públics i privats. També felicita l'organització del referèndum i tots aquells ciutadans que el van fer possible "tot i les agressions sofertes".

El text reitera el suport a les institucions catalanes i a les persones detingudes "per donar compliment al mandat del poble de Catalunya".