La Plataforma Diàleg UE-Catalunya s'ha reunit aquest dijous, per primera vegada, amb els consellers exiliats a Brussel·les Toni Comín i Lluís Puig, i amb la delegada del Govern a la capital belga, Meritxell Serret.  

Onze eurodiputats de cinc grups parlamentaris s'han trobat a Brussel·les per intercanviar idees sobre el futur de Catalunya i la seva relació amb la Unió Europea. El passat mes de maig, diversos eurodiputats de la plataforma van viatjar a Berlín per reunir-se amb el president a l'exili, Carles Puigdemont​.

Després de la trobada, Puigdemont i els europarlamentaris van oferir una roda de premsa conjunta on el president a l'exili va agrair-los el seu "compromís amb la democràcia europea i els valors fonamentals d'Europa" així com la "defensa de drets com l'autodeterminació o la llibertat d'expressió i drets fonamentals que estan sent violats a l'estat espanyol". 

Aquest grup de diàleg reclama l'"alliberament dels presos polítics", "insta a les institucions europees a intervenir en el conflicte català", i "insta a la necessitat d'un acord negociat entre Catalunya i Espanya".