Diversos eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya s'han reunit aquest dijous amb el president Carles Puigdemont a Berlín.

Després de la trobada, Puigdemont i els europarlamentaris han ofert una roda de premsa conjunta on el president a l'exili ha volgut agrair-los el seu "compromís amb la democràcia europea i els valors fonamentals d'Europa" així com la "defensa de drets com l'autodeterminació o la llibertat d'expressió i drets fonamentals que estan sent violats a l'estat espanyol".

Per part de la plataforma ha assegurat veure l'elecció de Quim Torra com a president de la Generalitat com una "nova oportunitat per establir un diàleg constructiu entre Catalunya i Espanya". 

En representació de la plataforma Diàleg UE-Catalunya -que agrupa més de quaranta europarlamentaris de cinc grups polítics- s'han desplaçat fins a la capital d'Alemanya els eurodiputats d'ERC Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, el del PDeCAT Ramon Tremosa i Lynn Boylan, Bodil Valero i Ana Miranda.

A més d'aquestes, també integren el grup la filla d'un dels pares fundadors de la UE, la italiana Barbara Spinelli, la vicepresidenta dels socialdemòcrates a la cambra, Tanja Fajon o l'exministre d'Exteriors d'Eslovènia Ivo Vajgl.