L'Assemblea Nacional francesa acollirà el proper 3 de juliol la presentació de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, promoguda per una trentena d'eurodiputats per fomentar les negociacions entre Catalunya i Espanya.

La presentació, en una de les sales de l'edifici Jacques Chaban-Delmas de l'Assemblea, anirà a càrrec de l'eurodiputat francès i líder sindical José Bové, que va ser cap de llista dels Verds a les últimes eleccions europees, i que s'ha mostrat molt contrari a l'empresonament dels líders polítics catalans i als processos judicials contra ells.

A més, també està previst que hi participin l'eurodiputat català d'ERC Jordi Solé, el portaveu del grup i exministre eslovè Ivo Vajgl, el portuguès António Marinho e Pinto, la irlandesa Lynn Boylan i el flamenc Mark Demesmaeker.

L'acte a París és la quarta presentació oficial de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya després del seu llançament al Parlament Europeu, a Brussel·les, l'acte a l'Ateneu Barcelonès que es va organitzar el mes d'abril i la presentació a Berlín, on alguns dels seus membres es van reunir amb Carles Puigdemont i van fer, després, una roda de premsa. 

La plataforma està formada per una trentena d'eurodiputats del grup socialista, liberal, dels Verds/ALE i els conservadors i reformistes europeus i en el seu manifest fundacional reclamava la implicació de la Unió Europea en la crisi catalana "a favor de pressionar pel diàleg per trobar una solució".