La Plataforma 3 d'octubre denuncia la "criminalització" dels joves que protesten als carrers i exigeix que s'aturi la "repressió" a les manifestacions. Des de la plaça del Rei de Barcelona, la plataforma ha llegit un manifest que destaca que les mobilitzacions per la llibertat de Pablo Hasel les darreres setmanes han estat les més massives del darrer any i "envien un missatge clar". "Prou! Cal sortir al carrer", asseguren.

El col·lectiu exposa que l'entrada a presó del raper ha estat el detonant que ha fet vessar el vas de "la ràbia i la indignació acumulada". També demanen que es posi en llibertat sense càrrec els detinguts, insten la Generalitat a retirar-se com a acusació de causes pendents i exigeixen la dissolució de la Brimo.

Segons han denunciat els convocants, la repressió "s'està acarnissant especialment amb els joves" que "protesten per les condicions generals de la seva vida i qüestionen les estructures de l'Estat". "El qüestionament de la monarquia ens porta la resposta del sector més profund i negre de l'Estat", han dit.

Desnonaments, presos i el Rei emèrit

Des de la plataforma també s'han queixat de les "brutals" intervencions dels Mossos d'Esquadra en centenars de desnonaments i destaquen el paper dels joves en la defensa del dret a l'habitatge. En aquest context, denuncien, s'han produït "detencions i identificacions sistemàtiques, per aplicar massivament la llei mordassa i fortes multes".

D'altra banda, lamenten que la justícia "implacable" miri cap a un altre lloc quan es tracta del Rei emèrit i que es recorri el tercer grau dels presos independentistes mentre es posa en llibertat condicional a Rodrigo Rato.

dolors sabater cup - acn

L'acte ha comptat amb la participació de la candidata de la CUP, Dolors Sabater / Foto: ACN

En el mateix comunicat també carreguen contra el sistema capitalista, que "utilitza" la pandèmia per destruir "milers de llocs de treball". A més, apunten a l'atur juvenil, el preu de l'habitatge i l'accés a la universitat pública com a altres violències que pateixen "diàriament" la classe obrera i els sectors populars i molt especialment la joventut. Aquestes violències, afirmen, es tornen "insuportables".

Noves mobilitzacions

La plataforma ha obert la porta a la convocatòria de noves mobilitzacions les properes setmanes. Encara que, tal i com han recordat, són una plataforma que no pretén ser un agent de reivindicacions ciutadanes, sí que han remarcat que un dels seus motius d'existència és la mobilització contra la repressió.

"Sempre que hi hagi repressió nosaltres farem les mobilitzacions que hi hagi a les nostres mans per denunciar-la", ha dit un dels representants de la plataforma, Koki Gassiot. Amb tot, de moment les entitats no han volgut concretar quines ni quan serien aquestes protestes.

La lectura del manifest a la plaça del Rei de Barcelona ha congregat una vintena de persones d'entitats que formen part de la plataforma. Entre els reunits hi ha hagut els diputats electes de la CUP-UNCPG Dolors Sabater i Dani Cornellà, que han donat suport a les reivindicacions. També hi han anat representants de l'ANC, la Marea Pensionista, el SEPC, la IAC, Constituents per la Ruptura o Procés Constituent, entre altres.