Calor i titulars diversos als diaris d'aquest dilluns, però centrats en la reunió del govern espanyol amb les diverses conselleries per parlar sobre el pla d'estalvi energètic. De fet, el govern espanyol fa marxa enrere i ha convocat la Conferència Sectorial d'Energia per analitzar, amb els responsables autonòmics de les àrees d'Energia, Indústria i Comerç, els detalls del pla d'estalvi i eficiència energètica aprovat per l'executiu. La trobada, que substitueix la reunió tècnica que s'havia de celebrar dimarts, serà telemàtica i estarà presidida per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Precisament això és el que assenyala La Vanguardia. "El Govern central vol que les autonomies tanquin files amb el pla d'estalvi". 

la vanguardia 8 agost

El Periódico també destaca aquesta reunió en portada. "El Govern cita a les autonomies per les crítiques al pla energètic". La fotografia és per la 'festa' al Gamper i el titular principal per a la Diputació de Barcelona durant els mesos més durs de la pandèmia: "La Diputació de BCN adjudicó sin concurso 14,3 millones por el covid". També El País destaca la reunió d'aquest dilluns en un petit breu a la portada "El Gobierno busca consenso para el ahorro energético". També en portada i en un paper mes destacat, el rotatiu relata diferències al govern espanyol sobre el futur del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI): "División entre La Moncloa y Defensa por el traslado de agentes del CNI".

periodico 8 agost
el pais 8 agost

L'ABC també opta per dedicar un espai a la reunió d'aquest dilluns. "El Gobierno cede ante Ayuso y se reunirà hoy con los consejeros para tratar el plan de ahorro energético". Per altra banda, recupera el cas de l'empresari rus al qual s'acusa de fer d'enllaç del Kremlin amb la Generalitat independentista del 2017: "EE.UU. procesa al agente ruso que instigó injerencias en Cataluña".

abc portada 8 agost

La Razón parla dels presos d'ETA: "Interior tiene 43 etarras del núcleo duro pendientes de acercar". Malgrat tot, també dedica un espai a la reunió: "El Gobierno podrá otorgar contratos a dedo gracias al plan energético". Preocupa a El Mundo l'ús del català a l'educació infantil: "La Generalitat prepara un decreto para imponer el catalán en las guarderías". També menciona la reunió pel pla energètic: "Ribera reúne al fin a los consejeros de las CCAA para 'alinear' el plan de ahorro".

la razon 8 agost
el mundo abc 8 agost

Per altra banda, El Punt Avui' fa una recopilació de causes judicials contra independentistes: "La guerra més bruta". I l'Ara se centra en "Les màfies de la marihuana es tornen més violentes", tot i que també menciona la falta de gel. 

el punt avui 8 agost
ara 8 agost

 

Imatge principal: un edifici amb diversos aparells d'aire condicionat / Unsplash