El hackeig ha colpejat el president investit, Quim Torra, només quatre dies després de ser elegit president pel Parlament. El mateix Torra ha denunciat que han piratejat el seu compte oficial a Twitter. Aquest episodi coincideix justament amb la celebració aquest matí de l'acte solemne, encara que discret, de presa de possessió del nou president.

A primera hora d'aquest matí s'ha pogut veure un missatge inintel·ligible al compte de Quim Torra. El contingut de l'escrit, un conjunt de lletres i números sense cap sentit aparent, han generat alarma entre els usuaris de la xarxa social. Alguns s'han plantejat si era un "missatge encriptat pels independentistes", d'altres s'han preguntat si el president electe havia deixat el seu mòbil desbloquejat.

Compte hackejat quim torra / en

El fet és que Torra ha denunciat finalment, en un breu missatge de Twitter, que el seu compte havia estat intervingut. "Poden haver-se filtrat comentaris que jo no he realitzat. Espero poder resoldre-ho en breu", ha exposat Torra, que en només unes hores ha de prendre posessió del càrrec del president de la Generalitat. Es desconeix qui ha estat l'autor del hackeig.

Torra, a unes hores de ser president

Quim Torra serà en qüestió d'unes hores el nou president de la Generalitat de manera oficial, després de ser investit pel Parlament i nomenat pel rei Felip. Serà en una cerimònia discreta i sense pràcticament convidats, molt diferent de les habituals en aquestes ocasions. Hi assistirà el president del Parlament i no hi podrà assistir la premsa. Únicament hi tindran accés els mitjans públics per recollir les imatges.  

El president Puigdemont va prendre possessió en un acte al Saló Sant Jordi, on s'ha celebrat tradicionalment aquest esdeveniment, que ha comptat amb una gran presència institucional, a diferència de l'acte que tindrà lloc aquest matí.