Dues pintades amb la paraula traïdors i un insult homòfob han aparegut aquesta matinada a la façana de la seu estatal de Vox al carrer Bambú de Madrid. L'acció, que de moment ningú ha reivindicat, arriba l'endemà que l'exdiputada de Vox Macarena Olona acusés la formació d'extrema dreta de, entre altres coses, voler destruir-la i de rebre finançament irregular, en una polèmica entrevista per a La Sexta aquest diumenge. "El que jo estic vivint és un Vox History X, és un assenyalament com a enemic", va declarar. El partit ha refusat donar informació sobre la seguretat de la seu i han remès a la investigació policial de l'incident.

Actes vandàlics contra la seu de Vox

L'acte vandàlic contra la seu de Vox no ha estat comentat públicament per part dels seus dirigents, i els comptes oficials del partit de moment no han denunciat les pintades, si bé una ja ha estat esborrada de la façana. A les xarxes socials, alguns seguidors del partit han assenyalat directament Olona i l'acusen d'estar darrere dels atacs. En l'entrevista d'ahir al vespre, la candidata dels ultres en les darreres eleccions andaluses va acusar Vox de trair-la. L'exdirigent va carregar contra el funcionament del partit i va insinuar irregularitats en les aportacions concedides a la Fundació Dissens. També va parlar de les simpaties amb el règim nazi dins el partit i en l'entorn.

Polèmica entrevista a Olona

Macarena Olona, l'exdiputada de Vox que va marxar del partit entre retrets als seus excompanys d'ultradreta, ha parlat aquest diumenge amb Jordi Évole a La SextaEn el primer dels dos capítols, Olona ha denunciat que d'ençà que va sortir de Vox, el partit està tractant de destruir-la. "Vox s'està reunint amb periodistes i gent rellevant per dir que estic boja i tinc problemes de salut mental", ha assegurat davant Jordi Évole. L'exdiputada de Vox ha afirmat que està patint una campanya d'atac feroç, i "ho entenc, ho fan per por del que jo pugui representar". La política ha recordat que el novembre va denunciar que el partit havia difós un àudio sexual fals i la van amenaçar des d'un perfil de Telegram, Españabola, amb 6.000 seguidors i gestionat per un membre de Vox.