Macarena Olona, l'exdiputada de Vox que va marxar del partit entre retrets als seus excompanys d'ultradreta, ha parlat aquest diumenge amb Jordi Évole a La Sexta. En el primer dels dos capítols, Olona ha denunciat que d'ençà que va sortir de Vox, el partit està tractant de destruir-la. "Vox s'està reunint amb periodistes i gent rellevant per dir que estic boja i tinc problemes de salut mental", ha assegurat davant Jordi Évole. L'exdiputada de Vox ha afirmat que està patint una campanya d'atac feroç i "ho entenc, ho fan per por del que jo pugui representar". La política ha recordat que el passat mes de novembre, va denunciar que des del partit havien difós un àudio sexual fals i la van amenaçar des d'un perfil de Telegram, Españabola, amb 6.000 seguidors gestionat per una persona de Vox. 

'Vox history x'

Olona ha afirmat que el que ella està rebent per part del partit d'ultradreta és un 'Vox history X'. "És un assenyalament com a enemic", ha denunciat. L'exdiputada del partit liderat per Santiago Abascal ha fet referència a la pel·lícula americana American History X, on el protagonista és una persona que forma part d'una organització nazi, que decideix abandonar-la, i es troba amb una sèrie de problemes, fins al punt que maten al seu germà. "No vull dir que sigui un partit nazi, però sí que m'he trobat amb atacs per part de persones que fan lloes a Hitler i que estan al voltant de Vox", ha apuntat. La política ha assegurat que "he sortit d'una trinxera i ningú em ficarà en un altre", en aquest sentit, ha confessat que va marxar el passat 31 de juliol perquè sabia que "anaven a apagar la meva veu".  

L'exdiputada ha revelat davant del periodista català que la primera traïció que va sentir per part de la Vox va ser les eleccions andaluses "quan veig determinades filtracions de la campanya que venien de la seu de Vox". Olona ha detallat que es va filtrar mentides que feien veure que "havia estat un fracàs per responsabilitat meva". Amb tot, ha confessat que la seva família, els seus amics i fins i tot la gent per xarxes socials la van advertir que volien portar-li a Andalusia "perquè no fes ombra" a altres membres del partit. A més, ha aclarit que la seva relació amb Ortega Smith no era precisament bona. 

Divisió a Vox

En l'entrevista a Lo de Évole, Olona ha reconegut que existeix una clara divisió dins del partit. "Està el pensament conservador d'Ortega Smih i Buxadé i el liberal d'Espinosa de los Monteros", ha apuntat. En ser preguntada sobre si existeix democràcia interna a Vox, l'exdiputada ha preferit no respondre per no fer mal a la formació. "No puc posar en risc el projecte de Vox adobant un terreny que podria ser utilitzat per activar el procés d'il·legalització d'aquesta formació per incompliment d'un mandat constitucional", ha indicat. Olona ha posat alguns exemples que posen en qüestió les accions de Vox "a dos diputats de Múrcia els van fer fora del partit. Van anar a judici i van guanyar perquè va quedar acreditat que van actuar conforme a la llei quan es van negar al fet que el partit intervingués els comptes del grup parlamentari", ha explicat. "Està insinuant comportaments quant a l'ús dels diners públics de Vox que podrien ser constitutius de delicte", ha preguntat Évole. La política no ha confirmat. 

La que fora diputada de la formació ha reconegut que, encara que conserva l'afecte de molts companys del que va ser la seva formació, però prefereix no dir els seus noms per protegir-los. "A ells els he demanat que no s'immolin", li ha explicat a Évole.