Diversos locals del PSC i ERC a Girona han aparegut amb pintades contra el pacte dels pressupostos entre aquests dos partits i els comuns, les esmenes a la totalitat contra els quals es van rebutjar dimarts. Les pintades també convoquen a la manifestació que s'ha convocat el 4 de març contra projectes previstos als pressupostos, com el Quart Cinturó, l'ampliació de l'aeroport del Prat o el Hard Rock al Camp de Tarragona. "ERC, PSC i Comuns, pressupostos vergonya. 4-M, menys ciment, més vida", assenyala una pintada a la seu socialista. La pintada a la seu d'ERC afirma: "Venuts. Pressupostos vergonya!! Defensa del territori. 4-M". 

Al PSC han pintat la façana de l'edifici que té l'agrupació té al carrer La Salle de Girona. A Esquerra, els han pintat dos locals. L'immoble del carrer Ultònia, i el futur local de la campanya electoral al Carrer Nou, com ha mostrat el grup Rebel·lió.

Els dos partits s'han queixat per les pintades. El PSC ha indicat que "de nit els intolerants han pintat la nostra seu". "La coacció o la intimidació no són admissibles en democràcia. Nosaltres ens asseurem i parlarem amb tothom, però no acceptem amenaces, ni pintades ni coaccions", ha afegit. ERC ha defensat els pressupostos. "Avui ens hem llevat amb la porta del local de campanya pintat. Convençuts que els pressupostos són l'instrument que permetran fer avançar el país i Girona, i millorar la qualitat de vida dels gironins i de les gironines", ha manifestat.

Tres entitats favorables a la preservació del territori han convocat una manifestació pel 4 de març per protestar contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, el quart cinturó pel Vallès (B-40) i el macrocomplex del Hard Rock, a Vila-seca i Salou. La concentració està convocada per les plataformes Aturem Hard Rock, Zeroport i Campanya Contra el 4t Cinturó, que combaten aquests tres grans projectes que figuren en el pacte per als pressupostos d'aquest 2023 entre el Govern d'ERC, el PSC i els Comuns. La manifestació, a la qual s'espera que es vagin adherint desenes d'entitats més en els dies vinents, tindrà lloc el 4 de març a les 18 hores a la plaça Catalunya, amb el lema "Defensem la terra i construïm el futur".

En una atenció als mitjans a les portes de la seu de Foment del Treball, el portaveu d'Aturem Hard Rock, Eloi Redon, va confiar dilluns que serà una mobilització "de país" per exigir un "canvi de rumb" a l'executiu de Pere Aragonès, a qui ha acusat d'acontentar els poders econòmics: "La patronal apunta i el Govern dispara", ha criticat. Redon ha considerat que Catalunya no necessita aquestes tres noves infraestructures, per les quals encara no està definit el projecte, sinó altres serveis, com a "educació, sanitat i transports públics, i lloguers no abusius".

Coincidint amb aquesta polèmica, aquest dimecres ERC ha sol·licitat amb la CUP i els Comuns la compareixença al Parlament de membres de la plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó a la comissió d'Acció Climàtica.