La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat que el projecte del macrocomplex turístic del Hard Rock pot ser "un projecte de progrés i desenvolupament si es fa bé". En una roda de premsa posterior a una reunió a Ginebra amb una delegació del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per preparar les eleccions municipals, Rovira ha criticat que "es fa molta demagògia" amb aquest projecte que, a parer seu, va néixer sense tenir en compte el territori. Per aquest motiu, la secretària general d'ERC ha defensat que ha de ser el territori de Tarragona qui decideixi com ha de ser el Hard Rock

ERC vol fer compatible la protecció de la natura i el model turístic

Les declaracions de la republicana sobten tenint en compte les grans reticències del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'hora d'acceptar el Hard Rock per poder aprovar els pressupostos de la mà del PSC. "ERC no som el partit del 'no a tot' ni del 'sí a qualsevol preu'", ha puntualitzat Rovira en aquest sentit. A més, durant el seu discurs ha posat èmfasi en la necessitat de compatibilitzar la protecció de la natura amb el model turístic i la indústria agroalimentària. "Hem parlat de la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre, de com ho promovem i ho fem compatible amb un model turístic de sostenibilitat i amb la indústria agroalimentària", ha explicat Rovira, que ha incidit en "com és d'important que el nostre país sàpiga que té fortaleses en l'àmbit agroalimentari i que és absolutament compatible amb la protecció a la natura". 

La reindustrialització, l'estratègia de protecció del Delta de l'Ebre o el despoblament són algunes de les altres qüestions que Rovira ha abordat com els principals reptes de cara a les properes municipals. Així, ha defensat que després que el Govern de la Generalitat hagi invertit en el Delta de l'Ebre "cal que hi hagi una resposta des del territori" i que la reindustrialització "viu un moment de canvi de model, que s'accelerarà amb el tancament de les centrals nuclears" i que, en canvi veurà l'impuls de l'hidrogen verd. També ha assegurat que ERC vol "arribar als pobles i micropobles de la Catalunya interior amb la mateixa igualtat de condicions que a les ciutats". 

Rovira també ha volgut destacar la feminització de les candidatures d'ERC i ha reivindicat que un 40 % de les llistes del pròxim 28 de maig estaran encapçalades per dones i que representen la "diversitat" de la societat catalana amb perfils de candidats molt diferents entre si.