L'advocat Jordi Pina ha titlat de "bunyol" la resolució de la Junta Electoral Central on deixa en mans del Suprem permetre el debat a la presó proposat per Jordi Sànchez. La JEC es va declarar "no competent" per decidir-ho i va traslladar la decisió a la sala segona del Suprem, on es jutja el cas de l'1-O, i dirigida pel jutge Manuel Marchena.

En una entrevista al programa Tot es mou de TV3, Pina ha explicat que la resolució ha sorprès a les defenses i fins i tot al propi jutge Marchena. En aquest sentit, ha criticat que la decisió de la JEC fa que el Suprem hagi de triar entre si "malmetre o no" els drets polítics de les persones que estan jutjant.

Pel que fa el calendari del judici, Pina ha acceptat que va "molt malament", ja que encara queden més de 400 testimonis per declarar, s'han de visionar tots els vídeos que fins ara no s'han permès i s'han d'elaborar nombrosos informes. Segons l'advocat, el judici no acabarà fins a finals de juny o principis de juliol.

Pina ha defensat que la retransmissió del judici "ha calat" a la societat espanyola i ha permès que periodistes i mitjans de Madrid "s'adonin que han estat un any enganyats". De fet, ha assegurat que, després de veure les primeres declaracions, diversos periodistes li han preguntat "on és la violència" que justificaria el càrrec de rebel·lió del que s'acusa els líders independentistes.

També ha carregat contra la declaració d'un agent de la Guàrdia Civil que va comparar l'1-O amb les èpoques més dures d'ETA al País Basc. "No és just", ha criticat, assegurant que allà "hi havia violència de debò".