El nou president de Pimec, Antoni Cañete, ha criticat aquest dimarts la retirada del tercer grau als presos polítics. "Aquesta mesura veiem que lluny de caminar a la solució, reforça els extrems. Nosaltres continuem demanant diàleg", ha assenyalat Cañete durant la seva intervenció en la primera reunió del mandat de la Junta Directiva de Pimec.

Una trobada que ha comptat amb l'assistència virtual del vicepresident amb funcions de president i candidat d'ERC, Pere Aragonès, que també ha considerat que l'anul·lació del tercer grau "ens allunya de la solució política".

Aragonès ha clausurat l’acte assegurant que "s’obre una etapa en la qual PIMEC i el Govern seguiran col·laborant i treballant conjuntament" i ha agraït que sempre ha trobat "la mà estesa de la patronal", abans de comprometre’s a "redoblar l’esforç en el diàleg i la concertació amb els agents socials per reactivar l’activitat empresarial i aconseguir la recuperació de l’economia catalana".

"Demano a les institucions que pensin en petit abans de pensar en global per créixer com a país i una discriminació positiva a favor del motor econòmic, conformat majoritàriament per les pimes”, ha dit Cañete aprofitant la primera reunió de la patronal del seu mandat. Aprofitant la presència del vicepresident en funcions de president, Cañete ha demanat que es configuri ràpidament un Govern fort que es posi a treballar en uns Pressupostos amb sensibilitat empresarial. Ell ha promès posar-se a disposició del futur Executiu català a l’hora de “treballar per fer gran el nostre país i tornar a crear riquesa”.

Josep González, president d'honor de Pimec

Cañete també ha volgut agrair i reconèixer la feina feta, la dedicació, la implicació i el compromís del president sortint, Josep González, que ha permès, segons ha dit, situar la patronal de la petita i mitjana empresa com la casa gran de les pimes i els autònoms de Catalunya.

És per això que ha proposat a la nova Junta Directiva nomenar-lo president d’honor de l’entitat, càrrec que es ratificarà en la propera reunió, un cop hagi estat aprovat pel Comitè Executiu. Així mateix, Josep González rebrà la màxima distinció d’honor de l’entitat amb la Medalla d’Or al Mèrit, que li serà lliurada en el marc dels pròxims Premis Pimes de Pimec.

La nova Junta Directiva

La Junta Directiva ha aprovat la designació de les presidències de les comissions de treball, sectorials i territorials. Destaquen els nomenaments d’Elisabeth Bach com a nova presidenta d’Autònoms PIMEC, de Maria Teixidor com a presidenta de la Comissió de Dona i Empresa, d’August Tarragó, com a president de la nova sectorial d’Esports o de Joan Josep Berbel, com a president de la comissió de Digitalització i Innovació.

Es ratifiquen algunes presidències destacades com les de Pimec Turisme amb Isabel Galobardes, Pimec Metall amb Concha Fuentes, Pimec Joves amb Josep Soto, la Comissió d’Energia amb Joan Vila, la sectorial de Salut i Social amb Antoni Torres o la Comissió de Contractació Pública amb Josep Tres. Finalment, s’han presentat els presidents territorials i, en aquest sentit, s’ha donat la benvinguda a Xavier Caufapé com a nou president de Pimec Lleida i s’ha nomenat Joan Pera com a president de Pimec Barcelona.