El nou president de Pimec, Antoni Cañete, ha advertit sobre una possible entrada de la CUP al Govern de la Generalitat: "Alerta amb els discursos populistes i missatges anticapitalistes". En una entrevista a Cope Catalunya, Cañete ha remarcat que les empreses han d'estar dirigides per empresaris i no per interessos polítics perquè "les ingerències polítiques en les institucions empresarials són un gran error".

Els aldarulls provoquen un "dany irreversible"

Pel que fa als aldarulls durant les protestes per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél, ha alertat que provoquen un "dany irreversible i agreugen encara més la situació de molts comerços", i ha afegit que un comerç del Passeig de Gràcia amb una reixa no és la millor imatge de Barcelona.

Respecte al tancament de Nissan, ha lamentat que "arrossega a l'atur uns altres 17.000 treballadors de petites indústries auxiliars" i ha argumentat que, si es tanquen empreses, es perd l'actiu de la societat i allò que permet realitzar polítiques sanitàries i socials.

Les empreses, segons Cañete, ja no demanen crèdits ICO perquè "ja no poden endeutar-se més", per la qual cosa ha demanat que part dels 11.000 milions d'euros destinats a les empreses vagin en primer lloc a les més petites, ja que tenen menys capacitat financera.

La morositat causa la pèrdua de llocs de treball

Sobre la morositat, ha lamentat que és "la causa més important" del tancament i la pèrdua de llocs de treball i ha assegurat que hi ha 15.000 milions d'euros pendents de pagar per part de les administracions, per la qual cosa considera urgent una llei de règim sancionador.

La CUP destaca les prioritats del partit per formar govern

Aquest mateix dissabte, la CUP ha decidit el rol que exerciran a partir d’ara. La diputada electa Eulàlia Reguant ha ressaltat la vulneració de drets bàsics i fonamentals. En aquesta línia, per donar resposta a aquestes problemàtiques, la CUP va acordar "avançar amb ERC la moratòria contra les bales de foam, la fi de la intervenció dels antidisturbis en desnonaments i el cessament d'acusacions particulars contra activistes de moviments socials i populars". 

D’altra banda, el portaveu de la CUP, Carles Riera, ha destacat que cal “una legislatura de pobresa zero i garantia de serveis públics per a tothom”.