Després de les declaracions d'Agustí Colomines des del plató d'ElNacional.cat en què ha assegurat que Sánchez ha posat en risc la seva investidura amb el seu discurs sobre l'amnistia al procés independentista, Pilar Rahola ha intervingut en directe en el programa especial d'El Nacional TV per reclamar, precisament, que Junts no voti a favor de la investidura de Sánchez en primera votació després de "l'aixecada de camisa" del socialista amb les seves paraules. "El seu discurs de cap manera respon a l'esperit, teòricament, del pacte signat a Brussel·les, ha reduït l'amnistia a un simple perdó, un indult generalitzat quan es tractava d'una esmena a una cosa molt mal feta per part de l'Estat, com és la repressió", ha assegurat indignada en directe Pilar Rahola, que ha criticat durament que Sánchez hagi reduït "la qüestió catalana al fet que estàvem nerviosos, enfadats, l'1-O, i que ara tindrem concòrdia i estimarem molt Espanya". Rahola ha coincidit amb Colomines en assegurar que el candidat socialista ha "frivolitzat molt amb un tema que és enormement seriós", com és el fet d'obrir una negociació mensual amb verificadors internacionals entre Junts i el PSOE per "poder començar a parlar els grans temes, des del referèndum, al finançament i la llengua", ha recordat la col·laboradora d'ElNacional.cat, fent referència a l'acord que van signar a Brussel·les Santos Cerdán i Jordi Turull. "Si tot això es redueix que estàvem molt nerviosos, enfadats i ara gràcies al PSOE som més bons i Espanya serà més forta, que se'n vagin a la porra!", ha exclamat. 

 

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Rahola s'ha dirigit directament a Pedro Sánchez, a qui li ha preguntat si abans de pronunciar el seu discurs pensava que els independentistes que han de votar la seva investidura es donarien per satisfets amb el seu contingut: "Ja sabem que ell aixeca la camisa, ens ha pres molt el pèl, a ERC li ha pres durant tots aquests anys. Ja tenim pell. Fent aquest discurs, pensava que quedaríem contents quan ens ha deixat com uns babaus amb un discurs paternalista?". Rahola li ha retret a Sánchez que, tot i el seu canvi de parer recent, durant tots els anys de repressió ell va ser al costat del PP "des del primer minut". "Que no ens vinguin ara amb punyetes!", ha resolt. Preguntada pel conductor de l'especial, Jofre Llombart, sobre què hauria de fer l'independentisme davant aquest panorama, l'articulista ho ha tingut clar: "Si la primera vegada que obre la boca redueix aquest pacte a això que ha dit avui, jo com a independentista, a la primera volta no votaria, i a la segona ja ho veurem". 

Junts s'hauria de repensar la seva posició, segons Rahola 

En la mateixa línia, Rahola ha considerat que ara mateix Junts per Catalunya té un problema sobre la taula i, per tant, que creu que en aquesta formació "s'estan pensant les coses", tot i que ha aclarit que no estava parlant en nom del partit, només com la independentista. "A Junts han d'estar pensant si mantenen les seves posicions o les canvien. Jo he tingut una sensació d'aixecada de camisa i el president Puigdemont i Míriam Nogueras deuen estar dient 'què fem?'", ha augurat la periodista. Si finalment des de Junts per Catalunya opten per canviar la seva posició respecte a la votació després de les paraules de Pedro Sánchez que han indignat Pilar Rahola, i s'abstenen demà dijous, el socialista no serà investit en primera votació. En aquest escenari, Francina Armengol hauria de tornar a convocar el ple 48 hores més tard, en el qual Sánchez seria elegit president finalment si el nombre de diputats que voten  supera els que voten no

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!