La sentència del judici al procés és a punt d'arribar, si no serà aquest dilluns serà dimarts, ara bé, alguns no poden esperar més. És el cas dels informatius de TVE, en què un dels dos presentadors s'ha anticipat als magistrats del Tribunal Suprem i ha dictat sentència. 

"La sentència del procés condemnarà els líders independentistes per sedició". Això és el que ha dit la periodista de TVE i alguns mitjans durant els darrers dies; han sigut diverses les capçaleres que s'han aventurat a apuntar cap a una condemna per sedició i malversació.

Durant les darreres hores alguns mitjans han publicat que la Sala Penal del Tribunal Suprem ha arribat a un acord unànime per condemnar per sedició els presos. Aquesta condemna es traduiria en uns 15 anys de presó, el màxim que permet el Codi Penal per aquest delicte. Els membres de l'Executiu català afectats per aquesta condemna serien el vicepresident Oriol Junqueras, els consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquin Forn i Dolors Bassa; l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els líders de l'ANC i Òmnium Cultural Jordi Sànchez i Jordi Cuixart