L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha fet una petició a l'organització dels premis Goya que es lliuren aquest dissabte a la nit. En una piulada, la cupaire s'ha preguntat si durant la cerimònia es farà alguna referència als presos polítics i es denunciarà la vulneració de drets. 

De fet, durant la gala dels premis Gaudí de cinema, que es va fer diumenge passat, hi va haver un gran nombre de referències polítiques. Els llaços grocs van estar molt presents al vestuari dels assistents, però també hi havia llaços grocs i seients buits, destinats als presos i als exiliats, al centre de la sala.

David Verdaguer, el presentador de la gala, va lamentar l’absència dels polítics perseguits i no va voler deixar passar l’ocasió. Va fer moltes al·lusions a la situació política, com a “aquells temps en què la República, com a mínim, durava més de vuit segons”. També alguns dels nominats van recordar l’existència de presos i exiliats en l’actualitat. Mercè Paloma, Gaudí al millor vestuari, va voler dedicar el premi al seu amic personal, el conseller a l’exili Lluís Puig.