El regidor d'ERC de Sant Joan de Vilatorrada que va es va situar amb un nas de pallasso al costat d'un Guàrdia Civil durant els escorcolls del 20-S, Jordi Pesarrodona, ha negat aquest dimecres que tingués potestat per impedir el referèndum de l'1-O al seu municipi, "encara que hagués volgut". Ho ha afirmat en la seva declaració davant la titular del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa (Bages), la qual el va imputar per desobediència. En aquesta compareixença, la Fiscalia no li ha formulat cap pregunta.

A preguntes de la magistrada, el regidor ha afirmat que no coneixia amb precisió l'abast de l'ordre del Constitucional que suspenia el referèndum. Pesarrodona és l'únic regidor d'un poble català investigat per desobeir l'ordre del Tribunal Constitucional d'impedir el referèndum, segons el seu advocat, David Caselles. El fet que la fiscal no hagi formulat cap pregunta a Pesarrodona fa pensar a la defensa que la causa quedarà arxivada.

Pesarrodona nas pallasso ACN

Arran d'un atestat de la Guàrdia Civil, Pesarrodona va ser acusat d'un delicte d'incitació a l'odi per la seva fotografia al costat de l'agent, la qual es va fer viral. Més tard, la jutge li va arxivar aquests càrrecs, en una decisió que després va ratificar l'Audiència de Barcelona.