Més de tres mil persones ja es concentren  a mig matí a la plaça Sant  Jaume, en un ambient festiu. La gent ha anat arribant esglaonadament des de primera hora a la placa seguint la convocatòria d'Arran, l'ANC, els CDR i la CUP, per evitar que entrin a la plaça els agents de la policia espanyola que es manifestaran aquest dissabte convocats pel sindicat de policia espanyol Jusapol.

Més d'un centenar de persones han passat la nit a la plaça i cap a les nou de la mañana s'ha celebrat una xocolatada. A la plaça hi ha un dispositiu dels Mossos d'Esquadra per evitar incidents. Durant la nit s'han celebrat diferents activitats. La nit ha estat tranquil·la. 

LA PLAÇA NO DESCANSA

 Davant l'arribada de piolins per celebrar què be que ens van atonyinar i demanar mes calers al ministre del país veí, a @campllibertat us hem preparat un bon cap de setmana croquetaire, amb activitats i sorpreses.#ElPobleTornaAlCarrer pic.twitter.com/ViN4jfwSFJ

La CUP ha convocat els seus militants amb el lema "Que no ens treguin les places", i han afegit: "I demà, tots al Holi/No passareu", en referència a la proposta d'Arran de celebrar una festa Holi i tacar amb pintura els manifestants que, convocats pel sindicat Jusapol, volen homenatjar demà els agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que van actuar el passat 1-O a Catalunya amb motiu del referèndum d'independència.

L'ocupació de la plaça Sant Jaume compta també amb el suport de Bombers per la República i també de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), la portaveu de la qual, Marina Morante, ha afirmat que la convocatòria policial "és una manifestació feixista", perquè entre les organitzacions adherides que també la convoquen "hi figuren grups d'extrema dreta i neonazis, com PxC o Vox".

Malgrat el desallotjament efectuat el 26 de setembre pels Mossos d'Esquadra de l'Acampada per la Llibertat, que es va instal·lar l'11 de setembre, els seus integrants han dormit allà totes les nits, i per això el Departament d'Interior, en veure que a la plaça Sant Jaume coincidirien les protestes de signe contrari, va acordar amb Jusapol que el lloc d'inici dels seus actes seria davant la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana.

 

Pla de les organitzacions CUP, l'ANC, els CDR, l'Acampada per la llibertat, Bombers per la República i Unitat Contra el Feixisme i Racisme que han donat suport a Arran ACN