El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha decidit aquest dimarts que la crema de fotos del Rei està emparada en la llibertat d'expressió, com a conseqüència estan començant a aparèixer reaccions de diverses personalitats que celebren la decisió d'Estrasburg. 

Una de les primeres persones en fer-ho ha estat la periodista Bea Talegón que ha criticat que segueixin existint els delictes contra l'honor de la corona: "És al·lucinant que seguim tenint a la nostra legislació els delictes contra l'honor de la corona. Quan es legislarà per treure aquestes coses?", es preguntava en una piulada.

Per la seva banda, l'expresidenta del Parlament i ara diputada Carme Forcadell ha donat la raó a Talegón però ha lamentat que hagin hagut de passar 11 anys: "Hem d'esperar tant perquè es faci justícia".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, també ha celebrat la notícia en roda de premsa després d'una reunió amb el secretari general de CCOO de Catalunya: "Avui surt guanyant la llibertat d'expressió", ha manifestat.

El portaveu del Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, ha recordat als mitjans que "són nombroses les sentències que condemnen l'Estat per no complir amb els mínims drets i llibertats que organitzen la convivència en societats lliures i avançades".

El conseller de Justícia Carles Mundó també s'ha fet ressò de la notícia amb un missatge a Twitter.

L'eurodiputat Josep Maria Terricabras s'ha expressat amb contundència sobre el tema: "Europa sap què és la llibertat d'expressió, Espanya encara no". 

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, també comparteix i aplaudeix la sentència del TEDH. Esteban l'ha qualificat d'"encertada" en declaracions als passadissos del Congrés.

La resolució del TEDH obliga a l'estat espanyol a abonar els 2.700 euros de multa i els 9.000 euros en despeses d'honoraris que van haver de pagar Enric Stern i Jaume Roura condemnats per injúries a la Corona el 2007, quan van cremar a Girona fotos de la Monarquia durant la visita del rei emèrit Joan Carles I i la reina Sofia.