Unes 70 personalitats internacionals buscaran solucions al conflicte català durant la Diada. L'associació Foreign Friends of Catalonia convida una setantena d’investigadors, professionals, activistes i polítics per internacionalitzar la situació política i judicial de Catalunya. Segons han informat a través d'un comunicat, s'han organitzat, a més a més, diversos tallers, tertúlies i sopars amb l'objectiu de trobar "solucions implementables a Catalunya". Les activitats, que duraran els dies 10 i 11, comptaran amb la presència de l'activista turc Can Dündar, Alessandro Gamberini –advocat de Carola Rackete, que treballa al Sea-Watch, de rescat marítim–, el diputat alemany Andrej Hunko i el flamenc Mark Demesmaeker.

L'objectiu dels actes, tal com detallen des de l'organització és "internacionalitzar el cas català. Per a això, gaudeix d'una xarxa de personalitats estrangeres que donen suport a la causa de Catalunya que, mitjançant la diplomàcia de proximitat, ajuden a fer-la entenedora al món". Els actes inclouen uns workshops en què participaran personalitats internacionals, una tertúlia col·loqui al Paranimf de l'Hospital Clínic, un sopar als Jardins del Palau de Pedralbes, i una recepció per part del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Palau de la Generalitat. També s'espera l'assistència dels consellers Àngels Chacón i Alfred Bosch.

El dia 10 de setembre, de 10 a 13 hores, hi ha previstos workshops, a la seu d'Acció en què s'extrauran conclusions sobre la posició de Catalunya al món pel que fa als Drets Humans o a la seva acció comunicativa a l'exterior. S'hi preveu la presència d'Alfred Bosch, Conseller d'Afers Exteriors. A la tarda, de 18 a 20 hores: Tertúlia Catalunya al món, moderada pel periodista Antoni Bassas. Hi participaran Can Dündar, Alessandro Gamberini, Jaume Alonso Cuevillas, Rossella Selmini i Dominique Noguères. Entre el públic hi haurà la presència de familiars de presos polítics i exiliats. A la nit, a les 21 hores, hi haurà sopar als Jardins del Palau de Pedralbes. Amb la presència d'Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement.

Ja en plena diada, tot i que encara pendent de confirmar, al matí hi haurà una rebuda institucional als Foreign Friends of Catalonia, al Palau de la Generalitat, per part del president de la Generalitat, Quim Torra.

Foreign Friends of Catalonia ocuparà el Tram 14 de la manifestació de la Diada organitzada per l'ANC.