Tot el Parlament Europeu ja coneix com actua l'Estat espanyol contra l'independentisme. Així ho ha explicat l'eurodiputat Ramon Tremosa en un tuit, on subratlla que alguns parlamentaris europeus catalans van explicar ahir a Europa "la persecució judicial" de l'Estat contra aquells qui tenen relació amb el procés. Concretament signen el document ell mateix, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall.

En un correu enviat a tots els parlamentaris titulat "Regressió democràtica a Espanya", Aleix Sarri, l'assessor de Tremosa, exposa "alguna informació sobre els judicis polítics contra polítics favorables a la independència de Catalunya a Espanya promogut pel govern del PP espanyol" i, en tres explícits punts acompanyats d'enllaços a notícies sobre l'aprovació del suplicatori de Francesc Homs al Congrés o sobre l'Operació Catalunya, mostra com gairebé a diari el govern espanyol carrega contra polítics catalans favorables a la independència.

Les proves

El primer punt del document pretén donar a conèixer a tots els eurodiputats que dilluns el Tribunal Suprem va confirmar la suspensió per tres anys de les seves funcions del jutge Santi Vidal. "El seu crim és haver preparat [en el seu temps lliure] un esborrany sobre una possible Constitució catalana, seguint el seu innegable dret de la llibertat d'expressió". Aquest punt també subratlla que el cap del Tribunal Constitucional és un membre del PP.

El segon punt recorda que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va rebre dimarts la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per anar a declarar divendres 16 de novembre davant del jutge acusada dels delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC), en permetre que la cambra catalana votés el full de ruta independentista. "El seu crim: permetre els parlamentaris debatre sobre la independència".

El tercer punt fa referència al fet que el Congrés hagi enviat Homs a declarar davant del Suprem per haver posat les urnes el 9-N. "El seu crim, com a membre del Govern català, va ser ajudar a organitzar una consulta no vinculant" sobre la independència de Catalunya, en què hi van votar 2,3 milions de catalans, subratlla.

El document conclou amb l'afirmació que totes aquestes informacions "revelen com el ministre d'Interior de Rajoy ha estat fabricant informació i manipulant el sistema judicial per atacar els polítics favorables a la independència de Catalunya" i hi adjunten els àudios de les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso