El ministre de l'Interior i candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, va conspirar el 2014 amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per aconseguir dades per fabricar escàndols contra ERC i CDC. Així ho ha publicat el diari Público, que ha penjat una part dels àudios on es poden escoltar les converses entre Fernández Díaz i de Alfonso.

Àudio 1: De Alfonso té informacions "molt dèbils" sobre el germà d'Oriol Junqueras i l'empresa on treballa, CESPA (del grup Ferrovial). No sap si són veritat i ho intenta "externalitzar" a través de grup Planeta perquè ho investiguin sense aixecar sospites.

Àudio 2: De Alfonso explica com ha intentat convèncer al director de seguretat de Planeta, "un home de la policia", que investiguin adjudicacions de terrenys a nom del pare de Junqueras a Puigcerdà i passin la informació a Antifrau per treure-ho en el moment oportú.

Àudio 3: De Alfonso assegura que parlarà amb José Ángel Fuentes Gago, inspector en cap de confiança del director de l'OAC, per demanar-li que li passi la informació a Antifrau i evitar que "apareixi sempre la UDEF" a la premsa. Diu que s'encarregaran ells d'investigar-ho i publicar-ho.

Àudio 4: De Alfonso explica que, fins al moment, no tenen acusacions prou potents cap a ERC relacionades amb concessions de CESPA. Segons algunes informacions, també podrien sortir implicats ajuntaments del PSC, cosa que no interessa perquè "es difuminaria" l'acusació a ERC.

Àudio 5: De Alfonso informa al ministre de l'Interior de les acusacions que podrien "deixar fatal" a Felip Puig i Francesc Homs. Aquest últim "quedaria al límit de la prevaricació". Abans de portar els indicis a Fiscalia, De Alfonso vol estar segur que no li arxivaran la denuncia. Proposa posar-se d'acord primer amb el Fiscal General, Eduardo Torres Dulce, amb qui té "molt bona relació". 

Àudio 6: Fernández Díaz demana una còpia de les informacions que té De Alfonso i que "fan molt mal políticament a Homs". Aquest, que ja duia un duplicat preparat, s'acosta al seu maletí i li dóna.