Picabaralla entre l'escriptor Arturo Pérez-Reverte i l'economista català Xavier Sala-i-Martin pel paper dels mitjans internacionals en la denúncia del paper de l'Estat amb el cas català. L'escriptor s'ha preguntat com és possible que l'estat espanyol no pugui imposar el seu relat, una cosa que l'economista ha entès com una petició perquè l'estat incorpori la "manipulació" dels mitjans espanyols a l'escena mediàtica internacional, amb diversos editorials —com The New York Times i The Times en els quals es denuncia la situació repressiva de l'Estat.

"De vegades em pregunto si realment l'Estat espanyol mereix sobreviure als seus propis complexos, contradiccions i incompetència, o en realitat el que mereix és anar-se'n directament al carall. I no m'agrada gens la resposta que se m'ocorre. Tant de bo vostès en tinguin una altra de millor", ha exposat Pérez-Reverte en un missatge a Twitter.

Sala-i-Martin no ha tardat a respondre al comentari, que ha vist com un intent de manipular als mitjans internacionals. "Els grans mitjans del món qüestionen la democràcia espanyola i el senyor Arturo li dóna les culpes al govern espanyol per no manipular-los tal com manipula els mitjans espanyols", ha exposat en la seva resposta, que ha conclòs amb una contundent apel·lació al govern espanyol: "Ni se li passa pel cap que els mitjans internacionals tinguin raó!", ha deixat anar l'economista.