Pere Soler, ex director dels Mossos d'Esquadra, per qui la fiscalia demana 11 anys de presó per rebel·lió ha estat present al FAQS, Preguntes Freqüents de TV3. Soler ha denunciat que durant tota la instrucció del cas, a l'Audiència Nacional, no s'ha intentat acreditar la suposada violència, per això només es parlava d'un delicte de sedició. Considera que això li provoca indefensió, perquè no ha pogut preparar-se per a aquesta acusació, que creu del tot infundada.

Pere Soler afirma que ni ell ni cap dels seus companys van cometre cap delicte, i assegura que podrà provar-ho. Ha reconegut que van rebre el mandat del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior per impedir el referèndum, però al·lega que les instruccions que li donaven des de Fiscalia eren incorrectes, perquè no respectaven les funcions del Mossos com a policia judicial, i que hauria d'haver estat el jutge qui dictés les ordres. Soler ha afirmat que els que van actuar de forma correcta per fer complir el manament judicial van ser els Mossos, i no les forces de seguretat de l'Estat. I assegura que la prioritat del Departament d'Interior sempre va intentar salvaguardar el cos de Mossos d'Esquadra i que van tractar d'evitar de comprometre'ls.

Pilar Rahola ha assegurat, en conversa amb Soler, que l'acusació contra els Mossos és bàsica per l'argument de la Fiscalia que l'1 d'octubre va haver-hi violència, ja que involucrar un cos armat en les acusacions pretén en realitat donar suport a l'acusació de rebel·lió contra el Govern.