Pere Navarro ha tornat. L’exlíder del PSC ha aprofitat el pas al costat de la cap de llista el 20-D, Carme Chacón, i principal detractora de la seva figura, per picar l’ullet a l’executiva de Miquel Iceta. “Disposició al que calgui”, ha assegurat Navarro, emfatitzant que “puc ser útil” al Congrés.

L’exalcalde de Terrassa, després de diversos mesos a l’ombra, no vol perdre l’oportunitat. No descarta ser cap de llista, tampoc integrar-s’hi en un altre lloc que es consideri. La predisposició se suma al moviment de l’exsenador i líder barceloní, Carles Martí, i les travesses que apunten a la número dos de Pedro Sánchez, Meritxell Batet.

Té les de guanyar. En la confecció de la candidatura del 20 de desembre, el seu nom va quedar descartat, principalment per la ferma oposició de l’entorn de l’exministra, i malgrat que Iceta i Sánchez ho veien amb bons ulls. La polèmica per integrar-lo va acabar en una oferta per anar al Senat, que Navarro va rebutjar.

Recuperar-lo

Encara que Iceta aposti per no retocar la llista, més enllà de decidir per primàries obertes a la militància qui l’encapçala, aquesta seria una manera de posar pau a la mala maror constatada en el discurs de comiat de Navarro davant el Consell Nacional. Hi ha, deia el 24 d’octubre del 2015, qui són capaços “de fer el que sigui per defensar els seus interessos” i “viuen perquè no canviï res”.

A més a més, malgrat que demà l’executiva ha de decidir com encara les primàries, Iceta ha evitat descartar aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Nacional, que puguin caure si hi ha un candidat que genera un ampli consens a la formació.