El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha trepitjat Catalunya aquest diumenge en l'acte de cloenda de la Convenció Municipal del PSC a l'Hospitalet de Llobregat. Sánchez s'ha dirigit als més de 3.000 assistents en to electoral amb la vista posada en les municipals del 28 de maig i ha pronosticat que la victòria de les esquerres en aquests comicis "començarà a Catalunya i a tots els seus municipis". També ha afirmat que no té "cap dubte" que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, serà el pròxim president de la Generalitat, perquè Catalunya vol una "convivència" que avui representa el cap de l'oposició. El líder socialista ha posat especial èmfasi en aquest concepte de "convivència" i ha afirmat que l'Espanya que es va trobar l'any 2018 estava "totalment esguerrada per culpa de l'independentisme i les polítiques neoliberals".

Sánchez també ha aprofitat el seu parlament per reivindicar "tot el que ha fet el govern socialista" i ha tret pit d'"haver fet créixer Espanya en mig d'una pandèmia, una guerra i un volcà". Sánchez ha reivindicat les mesures que el seu govern ha aprovat, com la reforma de les pensions, la reducció dels contractes temporals, després d'haver-se trobat amb una Espanya "esguerrada" per les mesures neoliberals que va aplicar el govern del PP després de la crisi.

En un acte que s'ha fet al mateix temps que la presentació de Sumar a Madrid, contra qui competirà Pedro Sánchez en les eleccions generals d'enguany, també han intervingut el líder del PSC, Salvador Illa, i els principals candidats a les municipals, l'alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, o l'alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Però en aquesta cloenda de la Convenció Municipal no hi ha volgut faltar cap dels alts representants dels socialistes catalans, com el ministre d'esports i cultura, Miquel Iceta, la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet o la ministra Raquel Sánchez.

Collboni carrega fort: "A Trias li fa vergonya que una culpable de corrupció presideixi Junts"

Jaume Collboni, candidat del PSC a Barcelona, ha carregat fort contra els seus contrincants a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L'alcaldable del PSC ha preguntat què li fa "més vergonya" al cap de llista de Junts, Xavier Trias: si formar part del partit independentista "més radicalitzat", o que una "culpable de corrupció" presideixi aquesta formació. Collboni s'ha dirigit també a l'alcaldessa i alcaldable de BComú, Ada Colau, i ha afirmat que "s'ha convertit en casta". Sobre tots dos, ha indicat: "Gràcies per intentar-ho, però ara em toca a mi". Al seu torn, l'alcaldessa i candidata a l'Hospitalet, Núria Marín, ha culpat el Govern de mirar els municipis "només per posar sancions" per la sequera.