Pedro Sánchez "no rebrà" Quim Torra per "asseure's a parlar del poder judicial". Aquesta ha estat la resposta del govern espanyol a la carta que aquest dimecres va enviar el president del Govern al seu homòleg espanyol demanant-li una trobada urgent per abordar la qüestió ara que s'acaba el judici. Segons la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo, seria un fet "inaudit i concebible" que això passés.

En declaracions als mitjans de comunicació aquest dijous al matí, Carmen Calvo ha tancat la porta d'un cop. La dirigent espanyola ha assegurat que "a ningú se li ocorre que el president del govern d'una democràcia s'assegui a parlar de sentències dels jutges, de la situació de ciutadans que poden estar immersos en algun procés judicial".

El president de la Generalitat emplaçava el cap de l'executiu espanyol a trobar-se "amb caràcter d'urgència" una vegada superat el cicle electoral "i que els afers que ocupen els nostres governs són més candents que mai". A la missiva, de dos paràgrafs, Torra avançava que el seu gabinet contactarà amb Moncloa per convocar la reunió "tan aviat com sigui possible". I concloia assenyalant la conveniència que tots dos abordin "les qüestions més urgents i transcendents d'acord amb els mandats electorals que hem rebut cadascú".