En una setmana ho ha repetit per activa i per passiva i continua encaparrat a carregar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, així com a atribuir-li tota la responsabilitat que l'article 155 de la Constitució continuï actiu. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha esquivat la petició que ahir va fer-li el nou cap del Govern a RAC1, quan va demanar-li que "s'excusés" pels durs insults que li ha anat propinant el socialista aquests darrers dies i ha tornat a acusar Torra a Telecinco de "racista i supremacista que nega la identitat a la meitat de la societat".

I no només això. Sobrepassat pels esdeveniments —i per la posició pública del seu partit—, Sánchez també ha insistit en la seva idea de canviar el delicte de rebel·lió perquè, segons el seu parer, està pensat per a "alçaments militars d'èpoques passades".

En una defensa incondicional a Mariano Rajoy, Sánchez no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de continuar posant-se al seu costat i mostrar, de nou, el seu suport al bloqueig de l'executiu del PP al nomenament del nou Govern, i ho ha justificat sota l'argument que l'article 155 "està facultat per decidir qui pot o no ser conseller".

El viatge

Les seves acusacions dedicades al president Torra no s'han aturat. Després de criticar ERC per haver "avantposat idees racistes i supremacistes" i per haver fet Torra president, s'ha mostrat decebut en no entendre encara com han pogut acceptar que Torra sigui president, així com permetre que, a hores d'ara, encara no hi hagi Govern.

"Tot aquest viatge per a què?", s'ha qüestionat Sánchez, mentre ha subratllat que "cal reflexionar, ni el racisme ni el supremacisme pot ser la solució a la crisi catalana", i ha instat els partits independentistes d'esquerres a "reflexionar".

I és que, posant-se de banda de la petició de la fiscalia alemanya de tornar a empresonar el president Carles Puigdemont, el socialista ha continuat mantenint-se en la seva defensa a fi que extradeixin Puigdemont i ha carregat contra els estats membres perquè considera que existeix "debilitat" a l'hora de cooperar entre ells.