El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està fent una gira Llatinoamericana per diferents països com l'Equador, Hondures i Colòmbia. La seva última parada, que ha estat precisament a Colòmbia, ha deixat una anècdota, que ha fet enfadar a la dreta espanyola. En la roda de premsa conjunta amb el president colombià, Gustavo Petro, posterior a la seva trobada, es va presentar a Sánchez com el "president de la República del govern d'Espanya". La resposta tant del líder del PSOE com de l'equip que l'acompanyava a la roda de premsa, aproximadament 25 persones, va ser positiva. Sánchez va respondre amb una rialla davant de l'error, que immediatament va ser corregit per part de l'equip de protocol colombià. La reacció del president del govern espanyol ja ha provocat les crítiques per part de la dreta i l'extremadreta espanyola, i podria portar cua. 

El lapsus s'ha produït només uns dies després d'una altra polèmica entre Espanya i Colòmbia. Fa només unes setmanes, durant la investidura de Petro, a la qual va assistir el rei Felip VI i que va sortir escridassat. El monarca es va negar a aixecar-se al pas de l'urna que transportava l'espasa del revolucionari Bolívar cap al nou president colombià. Tots els mandataris es van posar drets menys Felip VI, que va restar assegut amb una mirada freda, sense aplaudir ni mostrar entusiasme. 

Sánchez al ritme de Rosalía

La visita de Sánchez a Colòmbia no només ha deixat aquesta anècdota. Les xarxes estan entusiasmades amb el compte d'Instagram del president de Colòmbia per la publicació d'un vídeo de l'arribada de Pedro Sánchez a la Casa de Nariño, i el seu trobament amb Petro. Les imatges van acompanyades amb una de les cançons més particulars de Rosalía, 'Bizcochito', però la cosa no ha acabat aquí, sinó que una segona story, està acompanyada del tema 'Bichota', de la cantant colombiana, Karol G. 

Pau definitiva a Colòmbia 

El cap del govern espanyol va oferir aquest dimecres Espanya com a escenari per al diàleg que permeti aconseguir la pau definitiva a Colòmbia, una proposta que Petro, va supeditar al consens entre les parts negociadores. Ambdós mandataris es van reunir a la Casa de Nariño, seu de la presidència colombiana, i van oferir una conferència de premsa en la qual van evidenciar la seva total sintonia per a l'impuls de polítiques d'esquerra i fer front a reptes globals com l'emergència climàtica. 

Sánchez ha arribat aquest dijous a Quito per a reunir-se amb el president de l'Equador, Guillermo Lasso, i reafirmar el compromís d'Espanya i de les seves empreses amb el futur del país. L'agenda de Sánchez a Quito es concentra en la jornada del dijous, i el primer acte serà una breu trobada amb el president Lasso abans que tots dos participin en un fòrum empresarial organitzat amb motiu d'aquesta visita.