Pedro Sánchez ha emplaçat el president en funcions del Govern espanyol a passar primer per presentar la seva investidura perquè "així li pertoca" per haver guanyat les eleccions després de reunir-se amb el Rei. "Avui té la paraula Mariano Rajoy i és el seu temps", li ha llençat a l'aire, al temps que li ha exigit que es presenti perquè "té el dret i el deure" de fer-ho.

Una vegada "fracassi" el PP, Sánchez es posarà les piles per formar govern. Així ho ha assegurat el líder del PSOE, que ha garantit que estendrà "la mà esquerra i la dreta per forjar consens" amb la resta de formacions polítiques. Entre elles, ha mencionat Podemos i Ciutadans.

Sánchez ha explicat que el primer que ha dit al rei Felip VI és que "el resultat del 20D porta a un nou escenari complex, diferent al dels últims 37 anys, i en què es necessitarà molt més diàleg".

Sense mullar-se

El secretari general del PSOE no s'ha mullat sobre la proposta de Pablo Iglesias i no ha volgut ni afirmar ni desmentir si en l'hipotètic cas que Rajoy no sortís investit, el líder de Podemos seria el seu vicepresident.

"Li agraeixo la proposta" perquè "en el diagnòstic podem estar d'acord però en la qüestió política és diferent", ha posat sobre la taula Sánchez, i ha emplaçat tots els partits a parlar primer de política i després "ja es veurà com formem govern".

Això sí. El líder socialista ha posat de manifest que els votants del PSOE i de Podemos "no entendrien que Iglesias i jo no ens poséssim d'acord" però ha renegat de l'afirmació del podemista sobre que no confia en ells, perquè "tot s'ha de basar en la confiança".