El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat aquest dissabte que desitjaria que l’independentisme “s’emancipés de Puigdemont”, ja que “representa tot el que Catalunya no necessita”.

En una entrevista al Diario de Cádiz, Sánchez critica que el president en funcions vol “tornar a la unilateralitat i a la legalitat”, i assegura que l’independentisme “no pot tornar a cometre l’error de lectura del 2015”, quan van decidir tirar endavant el seu pla malgrat que “no hi havia una majoria social darrere”.

El secretari general del PSOE està “convençut” que Puigdemont “no ha ni pot ser president", i critica que els que “van obrir la porta a la marxa d’empreses de Catalunya ara plantegen el trasllat de la Generalitat a Brussel·les”.

“L’1-O ens va fer mal”

Sánchez també s’ha pronunciat sobre el referèndum de l’1 d’octubre, del qual ha reconegut que “ens va fer mal a l’escena internacional”. “Hagin estat les imatges manipulades o no, i algunes ho van ser, va suposar un deteriorament de la nostra imatge i una mica de gasolina per al secessionisme”, reconeix el líder del PSOE.

Així, assegura que va traslladar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “no s’havia gestionat bé” aquella data.

Contra Podemos

"L'única esquerra espanyola anti-independentista és el PSOE", ha afirmat Sánchez en un clar dard a Podemos.

El líder socialista creu que “els que defensen el dret a l'autodeterminació o són independentistes o tant els fa que Catalunya s'independitzi, i no sé què és pitjor”, a més d’afegir que els de Pablo Iglesias “han fallat a molta gent d’esquerres i a la mateixa Espanya”.