Contestació contundent del líder del PSOE, Pedro Sánchez, a l'oferiment de diàleg realitzat pel president de la Generalitat, Quim Torra, ahir. "No hi ha inconvenient en parlar, si el seu supremacisme s'ho permet", ha afirmat el socialista com a resposta a la proposta del president d'asseure's a parlar sobre la situació dels presos polítics.

En un missatge a través de Twitter, Sánchez s'ha preguntat, amb duresa, si Torra "es creu per sobre dels que són o pensen diferent" i a més ha recordat que els càrrecs públics han de cenyir-se a la legalitat. "Ni vostè, ni els seus predecessors, ni els seus socis no estan per sobre de la llei", ha reblat.

Torra, com "Le Pen"

La resposta del líder socialista és l'enèsim episodi d'un intercanvi de declaracions creuades entre Sánchez i el president. Ahir al matí, el líder del PSOE va comparar el nou president amb l'extrema dreta francesa de Front Nacional: "És el Le Pen espanyol", va exposar Sánchez, que es va sumar al front polític que acusa Torra de ser un president equivalent a la ultradreta xenòfoba que ha guanyat presència a Europa en els últims temps.

Sánchez, que s'ha afegit a la línia dura contra l'independentisme de PP i Ciudadanos, presenta doncs el PSOE com l'oposició als que aposten per la República catalana.

Hores després, ja a la tarda, el president Torra va contestar a l'acusació d'extremisme amb un oferiment al diàleg. El cap de l'executiu català va dir estar "a disposició" de líder del PSOE "per parlar dels presos polítics a Espanya", així com exiliats i el dret a l'autodeterminació.

El paper del PSOE

Els socialistes s'han tornat a fer sentir en les darreres jornades arran del manteniment del control dels comptes del Govern de la Generalitat, acordat després d'una trobada entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

El PSOE ha reaparegut a l'escena mediàtica amb una línia especialment dura contra l'independentisme i el nou president, Quim Torra. De fet, han estat els socialistes els que han proposat una reforma del Codi Penal per a adaptar el delicte de rebel·lió a l'independentisme i la proposta d'obligar d'acatar la Constitució en les preses de possessió han estat dos de les darreres propostes.