El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha carregat contra el personal sanitari i la direcció de l'hospital de Sant Pau per escridassar-lo i no haver-lo rebut quan va visitar els policies ferits a causa de les protestes per la sentència.

"Vaig sentir vergonya que uns funcionaris públics no fossin capaços ni de rebre al president del govern espanyol", ha afirmat Sánchez a una entrevista a 'Al Rojo Vivo' de La Sexta. A més, el president espanyol ha argumentat que els dirigents de l'hospital haurien rebut ordres de la Generalitat per no rebre'l.

 

Sánchez ha continuat explicant que el van ficar en una sala petitona amb la dona del policia nacional ferit, especificant que era "una dona treballadora de Vigo, com el seu marit treballador també", i que no ha rebut "ni una trucada ni cap empara" per part de les institucions catalanes, "després d'haver defensat les llibertats de la societat catalana davant dels violents".

Nova excusa de Sánchez per no agafar el telèfon

Pedro Sánchez ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a fer “trucades de tarifa urbana” i parlar amb el PSC, Cs i PP abans que no pas establir un contacte amb ell, com ha fet en quatre ocasions sense èxit. Segons Sánchez, Torra no ha fet una “condemna rotunda de la violència", sinó que "ha assenyalat els Mossos” pels disturbis de la setmana passada.

En aquest marc ha insistit que “Torra s’equivoca quan pensa que Catalunya és una i que ell representa la totalitat de catalans”, i ha reiterat que l’independentisme desitja que governi la dreta a Espanya.

Sobre la resolució del Parlament de Catalunya que es votarà al ple dels dies 12 i 13 de novembre, just després de les eleccions, Sánchez ha considerat que “ara mateix al capdavant de les institucions catalanes hi ha polítics que no reconeixen la legalitat constitucional i aproven resolucions que no respecten el Tribunal Constitucional”.

En aquest sentit ha insistit que si el president de la Generalitat no pot garantir el compliment de la Llei “tindrem un problema i respondrem, de manera proporcional, però respondrem”.