Després d'una setmana marcada per la destitució de l'exconseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el PDeCAT no ha dubtat a tancar files amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Mai no ens ha fallat", ha assegurat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en el consell nacional extraodinari del partit celebrat aquest dissabte al matí a l'Auditori Axa de Barcelona. 

En aquest sentit, ha reivindicat que el PDeCAT està "100% compromès" tant amb el procés polític que viu Catalunya, com amb el lideratge del president de la Generalitat i els seus consellers. Enmig d'una llarga llista de noms investigats per la justícia, entre els quals destaquen el de la consellera Meritxell Borràs, l'expresident Artur Mas o Francesc Homs, Pascal ha recordat que "aquest és el partit del president Puigdemont", de la mateixa manera que "és el partit de Jordi Baiget."

De les paraules als fets, els membres del Consell Nacional han rebut Puigdemont amb forts aplaudiments i crits de "president". L'ambient era el de les grans nits de celebració, tot just un any després de la fundació del PDeCAT com a relleu de Convergència. A tall de reconeixement, Puigdemont ha volgut destacar "la fortalesa interna, la convicció i l'acompanyament" de totes les persones del partit com a "garantia del referèndum". 

El "sistema" dels comuns

Paral·lelament al consell nacional del PDeCat, s'ha celebrat la reunió de Catalunya en Comú per decidir el posicionament de cara a l'1 d'Octubre. Davant del foc creuat de declaracions entre comuns, Puigdemont ha criticat amb duresa que prediquen un discurs polític i n'apliquen un altre: "Els sembla fantàstic que a Grècia es convoqués un referèndum amb una setmana d'antelació i no veuen garanties en el procés català". Encara més: "Van vestits d'antisistema, però quan els demanes ajudes estan per sistema al costat de Felipe González, Aznar i Zapatero."

I just abans de bufar el pastís d'aniversari juntament amb Mas i Pascal, Puigdemont ha llançat un últim missatge sobre les represàlies de l'Estat contra el conjunt dels catalans: "No farà distinció entre els votants del 'sí' i els del 'no'. Una decisió que segons el president de la Generalitat, implica lluitar contra l'expoli fiscal, el rescat dels bancs i les radials o l'abandonament de les infraestructures alhora que defensar la cultura i la idea de nació catalana. "Hem vist les dificultats d'aprop. En aquest any difícil amb obstacles per part de fora, hem aconseguit mantenir aquest llegat que ve d'una cultura diferent de fer societat", ha conclòs. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat