Tensió a l'alça a l'executiva del PDeCAT, després que el president de la Crida, Jordi Sànchez, es perfili com a cap de la llista a les eleccions espanyoles, amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, de número dos. Fonts de la direcció del PDeCAT manifesten el seu malestar amb l'entorn de JxCat, a qui acusen d'estar fent "el mateix" que amb la candidatura del 21-D.

El sector autodefinit "moderat i pragmàtic", representat pel president del partit, David Bonvehí, adverteix que té majoria a l'executiva per bloquejar la proposta de JxCat, davant la manca de lideratge del PDeCAT per a les eleccions generals, i també als comicis de Barcelona, on la consellera Elsa Artadi seria la número dos de Quim Forn. La direcció del PDeCAT es reuneix d'urgència aquesta tarda.

L'entorn de JxCat treballa perquè presos i exiliats liderin la llista del 28-A a totes les demarcacions. Així, si Sànchez es perfila per encapçalar la candidatura per Barcelona, els també empresonats -i dirigents del PDeCAT afins a Carles Puigdemont- Jordi Turull i Josep Rull apunten a ser els caps de llista per Lleida i Tarragona, respectivament, amb Lluís Puig -a Brussel·les- liderant la candidatura de Girona. A Rull el podria acompanyar el coordinador d'Organització i diputat al Congrés Ferran Bel, i el diputat i líder de la JNC, Sergi Miquel, podria ser el número dos per Girona.

El PDeCAT entén que està perdent representació i poder, i que la confecció de la llista és, de facto, una dissolució del partit dins la marca de JxCat -que, alhora, pertany al Partit Demòcrata. La formació nacionalista preveu celebrar un Consell Nacional extraordinari aquest diumenge, però la tensió de les últimes hores i la reunió de l'executiva d'avui a la tarda poden provocar canvis.